Jídelníček

Na podzim roku 2016 se naše firma zapojila do projektu „Zdravá školní jídelna“. V rámci tohoto projektu spolupracujeme s Krajskou hygienickou stanicí a Státním zdravotním ústavem na vylepšování nejenom nutričních hodnot pokrmů pro děti, ale také zlepšení celkové kultury stravování v našich jídelnách a informovanost dětí a rodičů o důležitosti vyvážené stravy pro děti.

Jídlo nám zaváží jídelna GASTRON. Jídelníček naleznete na odkazu níže.

10 Kritérií „Zdravé školní jídelny“

  • pitný režim s omezením jednoduchých cukrů
  • plánování jídelníčku dle nutričního doporučení ke spotřebnímu koši
  • správné a bezchybné vedení spotřebního koše
  • omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí
  • nepoužívání polotovarů vysokého stupně konvenience
  • veřejně dostupný jídelníček
  • solme s rozumem
  • výzdoba jídelny
  • komunikace jídelny s rodiči, žáky pedagogy
  • čtvero ročních období – zařazování sezónních potravin